Facebook’ta yayında olan ve yöneticisi olduğunuz herhangi bir sayfayı silmek için gerekli adımları aşağıda anlattık. Facebook sayfa silme işlemi oldukça basit ve kolaydır. Bunun için sayfada yönetici olmanız yeterlidir.

Facebook Sayfa Görevleri (Detaylar için tıklayın)
Facebook’ta toplam 6 tane sayfa yönetim görevi vardır. Detaylar aşağıdaki tabloda vardır.

Kaynak: https://www.facebook.com/help/323502271070625?helpref=faq_content

Facebook Sayfa Silme

Facebook kalıcı sayfa silme işlemleri için gerekli adımlar aşağıdadır.

  1. Yöneticisi olduğumuz ve silmek istediğimiz sayfaya gidiyoruz.
  2. Sayfa içerisinde Ayarlar sekmesine tıklıyoruz.
  3. Ayarlar sayfasının en altında Sayfayı Kaldır seçeneğine tıklayıp sayfayı silme linkine tıklıyoruz.
  4. Karşımıza bir uyarı çıkacaktır, buradan Sayfayı Sil seçeneğine tıklayıp sayfayı siliyoruz.

Sayfayı silme işlemi gerçekleştikten sonra 14 gün içerisinde işlemi durdurmazsanız sayfa kalıcı olarak silinecektir. Bu 14 gün süre içerisinde sayfa silme işlemini durdurabilirsiniz.

Facebook Sayfa Silme İşlemini Geri Alma

Facebook sayfasını yanlışlıkla sildiyseniz yada silmekten vazgeçtiyseniz 14 gün içerisinde geri alabiliyorsunuz. 14 gğn sonunda maalesef sayfa işlem geri alınamayacak şekilde silinecektir.

Sayfa silme işlemini geri almak için gerekli adımlar;

  1. Silmiş olduğumuz sayfaya tekrar giriş yapıyoruz.
  2. Sayfanın Ayarlar sekmesinden yönetim paneline giriş yapıyoruz.
  3. Uyarıda bulunan Silme İşlemini İptal Et‘e tıklıyoruz.
  4. Karşımıza gelen uyarı ekranından Onayla seçeneğine tıklayıp silme işlemini geri alıyoruz.

Onayla dedikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Facebook Sayfasını Geçici Olarak Kapatma (Askıya Alma)

Facebook sayfanızı herhangi bir nedenden dolayı yayından kaldırmayı yani askıya almayı düşünürseniz bunun da çözümünü size adım adım anlatalım.

Facebook Sayfa Askıya Alma İşlemleri;

  1. Yönetici olduğumuz sayfaya giriş yapıyoruz.
  2. Sayfanın üst kısmındaki Ayarlar sekmesine tıklayıp yönetim paneline giriş yapıyoruz.
  3. Menüde en üstteki Sayfa Görünürlüğü seçeneğine tıklayarak Sayfa yayından kaldırıldı seçeneğini işaretliyoruz.
  4. Değişikleri Kaydet seçeneğini işaretleyip devam ediyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek, buradan kendimize uygun olan seçeneği seçip İlerle diyoruz.

UYARI: Facebook sayfasını sildikten sonra tüm takipçiler, gönderiler, paylaşımlar ve diğer tüm bilgiler sayfa ile birlikte Facebook’tan silinecektir. 14 günlük süreyi aştıktan sonra kalıcı olarak silme işlemi gerçekleşeceği için hiç bir şekilde geri getirilemeyecektir. Bunları da göz önünde bulundurarak işlemlerinizi yapmanızı öneririz.

Bir Cevap Yazın