Google hesabı silme işlemi aslında kolay olmasına rağmen bir çok kullanıcı tarafından bilinmemektedir. Bu yazımızda sizlere Google hesap silme işlemini nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

Öncelikle Google hesabınızı sildiğinizde Gmail maillerinizi, web geçmişinizi, iGoogle hesabınızı ve benzeri bir çok hizmeti de silmiş oluyorsunuz. Bu bilgilere tekrar ulaşmanız silme işlemi yaptıktan sonra mümkün değildir.

Şimdi hesabınızı nasıl kapatacağınızı anlatalım. Google Silme işlemleri için hesabınızda şu adımları uygulamalısınız;

  • Gmail hesabınıza giriş yapıyorsunuz ve sağ üst köşede profil resminizi göreceksiniz. Profil resminize tıkladığınızda açılan pencerede Hesabım yazan mavi buton göreceksiniz. Bu butona tıklayarak hesap ayarlarınıza ulaşabilirsiniz.
  • Karşınıza gelen sayfada bir çok düzenleme yapabileceğiniz ayarlar sayfası bulunacaktır. Bu sayfada Hesap Tercihleri sayfasına tıklayıp ilerliyoruz, bazı durumlarda Hesap Tercihleri yazan sütunda da silme seçeneği bulunabiliyor.
  • Kaşımıza gelen sayfada Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme seçeneğini görüyoruz. Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme seçeneğine tıkladığımızda karşımıza iki seçenek çıkıyor.
  • Ürünleri Sil ve Google hesap’nı ve verileri sil seçeneği olacak. Google hesabını silmek için ikinci seçeneğe tıklıyoruz.
  • Bizden şifremizle giriş yapmamızı isteyecek, daha sonra gelen bilgilendirme sayfasından “Hesabı sil” seçeneğine tıklayıp hesabınızı tamamen silebiliyoruz.

Google Hesap Silme:

Bir Cevap Yazın