Youtube Kanal Silme

Youtube Kanal Silme ve Kapatma

Youtube günümüzde dünyanın en popüler video izleme uygulaması durumundadır. Artık günümüzde popüler izlenen her videonun ardında Youtube bulunmaktadır. Dünyaca ünlü şarkıcılar bile en yeni şarkılarını ilk Youtube uygulamasına yüklemektedirler. Ayrıca Youtube kendi üzerinden yayınlanan video sahiplerine belirli oranda reklam payı vermektedir. Ve günümüzde birçok Youtuber denilen kesim bu işi profesyonel olarak yaparak oldukça yüksek paralar kazanmaktadır.

Youtube üzerinden izlediğiniz videoları beğenmek, yorum yapmak, videolar yüklendiğinde bildirim almak ve hatta Youtube kanalı açabilmek için öncelikle bir Youtube hesabı açmak gereklidir. Bu denli yoğun kullanılan bu programdan çeşitli sebeplerle hesabını silmek isteyen birçok kişi bulunmaktadır. Sorunsuz bir Youtube kanal silme nasıl yapılır sizle ayrıntılı bir şekilde aktaracağız

SnapChat Hesabınızı Silmek İstiyorsanız Snapchat Hesap Silme 2018 başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube hesabı silmeden önce iyice emin olmak gereklidir. Çünkü hesabı sildikten sonra geri dönüşü olmamaktadır. Youtube kanal silme aşamaları şu şekildedir;

  • Öncelikle Youtube sitesine veya mobil üzerinden bağlanıyorsanız uygulamasına giriş yapın,
  • Daha sonra hesabınızı ve şifrenizi girerek Youtube hesabınızı aktif hale getirin,
  • Youtube ana sayfada sağ alt kısımda açılan ayarlar sekmesine tıklanması gerekmektedir,
  • Ayarlar kısmının içerisine girdikten sonra hesap ayarları kısmına gelip tıklayarak o bölümün içerisine girilmelidir,
  • Karşımıza Google hesap ayarları menüsü gelecektir,
  • Buradan hesap tercihleri kısmının en altında yer alan ‘’ Hesabınızı ve hizmetlerinizi’’ silme kısmına tıklanması gerekmektedir,
  • Burada karşımıza 2 sekme çıkacaktır birinde ‘’ ürünleri sil ’’ kısmı diğerinde ise ‘’ Google hesabını ve verilerini sil ‘’ kısmı bulunmaktadır,
  • Burada ilk kısım seçilmelidir. Aksi takdirde komple Google hesabı silinecektir. Oysa bizim amacımız sadece Youtube ile ilgilin olan kısmının silinmesidir,
  • Ürünleri sil kısmı seçildikten sonra karşımıza çıkan pencereden Youtube kısmı işaretlenmelidir.
  • Bu noktadan sonra silme işleminin tamamen sonlandırılması için Google hesabınızın şifresini girmeniz ve onaylamanız yeterli olacaktır. Artık Youtube hesabınız tamamıyla silinmiş olacaktır.
Periscope hesap silme adımları için Periscope Hesap Silme başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Youtube Kanalı Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Youtube kanalızı silerken bazı noktalar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu noktalar bilindikten sonra kesin silme kararı verilmelidir.

Öncelikle;

  • Youtube kanalınızı sildiğinizde hesabınıza bağlı tüm beğenme, yorum ve varsa video yüklemeleriniz kalıcı olarak silinecektir.
  • Silinen kulanıcı adı ile tekrar bir hesap açma işleminiz olamayacaktır.
  • Youtube kanalınız kapansa bile ana Google hesabınız aktif olduğu için izleme ve video arama geçmişiniz siz özel olarak silmeden silinmeyecektir. Hesabınızı silerken bu noktaları göz önünde bulundurarak silme işleminizi gerçekleştirmelisiniz.

Bir Cevap Yazın